Drottningen deltog i FN-webbinarium om barns säkerhet online

Onsdagen den 6 maj deltog Drottningen vid webbinariet Online safety and security during COVID19, arrangerat av FN och ITU (Internationella teleunionen).

Drottningen deltog under gårdagen på ett ett webbinarium om barns säkerhet online.

Drottningen deltog under gårdagen på ett ett webbinarium om barns säkerhet online. Foto: Kungl. Hovstaterna

Under onsdagseftermiddagen deltog Drottningen vid ett webbinarium om barns säkerhet online med anledning av covid-19-pandemin. I ett inledningsanförande lyfte Drottningen vikten av det gemensamma ansvaret att skydda barn mot hot och våld på internet, samt hur de redan utsatta barnens otrygghet har ökat med anledning av det nya coronaviruset.

The virus knows no borders. And online perpetrators respect no borders. Therefore, we need to work together across borders. Making sure that the recommendations that have been developed are turned into concrete action, is one very good way to start.

H.M. Drottningen

Webbinaret var det fjärde i serien ”Digital Cooperation during COVID19 and beyond” och arrangerades under värdskap av FN:s generalsekreterares särskilde sändebud samt ITU (Internationella teleunionen).