Prins Daniel talade om entreprenörskap i Haparanda

Måndagen den 9 mars besökte Prins Daniel, tillsammans med inspiratörer ur Prins Daniels Fellowship, Haparanda för att tala om entreprenörskap med gymnasieelever i staden.

Prins Daniel tillsammans med inspiratörerna Stina Bergfors och Niklas Adalberth.

Prins Daniel tillsammans med inspiratörerna Stina Bergfors och Niklas Adalberth. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Dagens inspirationsföreläsning med Prinsen och inspiratörerna från Prins Daniels Fellowship ägde rum inför ett stort antal gymnasister från Tornedalsskolan i Folkets Hus i Haparanda.

Prinsen besökte staden tillsammans med två entreprenörer som kunde dela med sig av sina respektive entreprenörsresor: Stina Bergfors, grundare av United Screens och tidigare Sverigechef för Google, och Niklas Adalberth, grundare av Klarna och Norrsken Foundation.

Efter föreläsningen i Folkets hus bjöds eleverna in till mindre rundabordssamtal med Prinsen och inspiratörerna.

Föreläsningen i Folkets hus följdes av rundabordssamtal med elever från Tornedalsskolan.

Föreläsningen i Folkets hus följdes av rundabordssamtal med elever från Tornedalsskolan. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Möte med lokala entreprenörer

Under besöket i Haparanda fick Prins Daniel också möjlighet att lära sig mer om det lokala företagsklimatet i samband med en lunch med lokala entreprenörer på Stadshotellet.

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Projektet lanserades i januari 2013.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer. Läs mer om Prins Daniels Fellowship.

Om IVA

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående akademi som till nytta för samhället främjar tekniska och ekonomiska vetenskaper samt näringslivets utveckling. I samarbete med näringsliv och högskola initierar och föreslår IVA åtgärder som stärker Sveriges kompetens och konkurrenskraft