Kronprinsessparet besökte Medicon village i Lund

Torsdagen den 30 januari besökte Kronprinsessan och Prins Daniel Medicon village i Lund. Där sitter i dag 150 företag och organisationer som arbetar inom livsvetenskap.

Kronprinsessparet besöker Medicon village.

Kronprinsessparet besöker Medicon village. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Medicon village invigdes år 2012 med syfte att integrera forskning, innovation och företagande för att ge fler människor ett friskare och hälsosammare liv. I dag arbetar drygt 2 200 personer i Medicon village.

Under besöket fick Kronprinsessparet träffa representanter från två bolag som utvecklar metoder som kan hjälpa cancer- och njursjuka patienter.

Laura Chica från Immuniova berättade om hur deras företag utvecklar och kommersialiserar blodtest för tidig upptäckt av cancer och autoimmuna sjukdomar baserade på Immunovias egenutvecklade testplattform.

Därefter fick Kronprinsessparet information om bolaget Idogen som utvecklar tolerogena cellterapier för att undvika att patientens immunförsvar angriper transplanterade organ, kroppens egna celler eller biologiska läkemedel.

Foto: Pelle T Nilsson/SPA